Iosif Felvinți – un alt fel de-a trăi istoria

Iosif Felvinți este, înainte de orice, un povestitor. Unul care-și cumpănește cuvintele și le așază în fraze curgătoare, care te poartă cu ele. Dincolo de cuvinte, sunt înțelesurile, conexiunile, punerea în perspectivă – toate acele atribute ale inteligenței vii din spatele poveștilor cu tâlc. Absolvent de litere, pasionat de film, călător prin lume și explorator pe cont propriu al istoriei Europei de Est, Iosif e omul care ne poate ghida într-un fel unic în descoperirea Clujului sau a altor orașe (Sibiu, Alba-Iulia, Brașov, Sighișoara, Turda etc.), dar și în tururi ale întregii țări, Transilvaniei, Bucovinei sau Maramureșului.

Iosif în interiorul castelului Teleki de la Ocna Mureș / foto Flux
Iosif în interiorul castelului Teleki de la Ocna Mureș / foto Flux

Abordarea agenției pe care a fondat-o împreuna cu sora sa, Geta Felvinți, e să țină vizitatorii doar atât cât e nevoie pe traseele turistice, dându-le în restul timpului ocazia să intre mai profund în istoria, natura și cultura locului, facilitându-le vizite la artizani, diverse comunități etnice, case de dansuri, peșteri puțin umblate, locuri în care poți vedea animale sălbatice și pensiuni în care poți savura rețete care nu prea mai apar în cărțile de bucate. Pe scurt, îți ofera acces la o Românie atent curatoriată, autentică, deseori ascunsă. O Românie pe care puțini români o cunosc.

Suntem bucuroși și norocoși să putem lucra cu Iosif și Geta de la Get A Cluj Tour, sperăm să putem transmite cât mai multor oameni viziunea lor bogată și valorizantă asupra locurilor și lucrurilor de lângă noi.

Vă facem treptat cunoștință cu oamenii care facilitează experiențele din oferta noastră, pentru că ni se pare important să știți de ce am ales să lucrăm cu ei și în ce fel considerăm aportul lor extrem de important.