Roxi Pop – să fotografiezi ce simți

Roxi Pop este fotograf/videograf freelancer. În prezent locuiește și lucrează în Antwerpen, Belgia. Pasionată de fotografie din liceu și îndrăgostită de povești din copilărie, a făcut un master de fotojurnalism în Statele Unite.

Proiectele ei fotografice au explorat o comunitate culturală închisă din Chautauqua, viața unei femei fără locuință din Norfolk, dinamica propriei sale familii după întoarcerea acasă etc. Lumi diferite, din spații culturale foarte îndepărtate. Ceea ce unește toate aceste proiecte e perspectiva caldă, interesată de oameni și empatică. Capacitatea lui Roxi de a simți acut momentul, emoția, frumusețea și de a reuși să le capteze în imagine. Nu e ușor, nici accesibil oricui, presupune un anumit tip de prezență și o anume atitudine față de oameni, fotografie și lume.

roxi-pop-de-adrian-balcau.jpg

Bucuroși să putem lucra cu Roxi, sperăm ca imaginile și perspectiva ei să „contamineze” cât mai mulți participanți la atelierele pe care le coordonează.

fotografie de Adrian Balcău

Vă facem treptat cunoștință cu oamenii care facilitează experiențele din oferta noastră, pentru că ni se pare important să știți de ce am ales să lucrăm cu ei și în ce fel considerăm aportul lor extrem de important.